BİSİKLETLİLERDEN “DERS GİBİ EYLEM”

Yola “1 dakika” yatıp trafiği kapattılar!

BİSİKLETLİLERDEN “DERS GİBİ EYLEM”
19.07.2022 - 14:14
Güncelleme 19.07.2022 - 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
873
1

Düzce Bisikletliler Kulübü üyeleri, trafikte bisiklet sürücülerinin de olduğunu göstermek ve diğer sürücüler tarafından dikkate alınmak için " Trafikte biz de varız" dediler, yola yatıp bir süre trafiği kapattılar.

Bisikletliler Kulübü üyeleri, trafikte kendilerinin dikkate alınması amacıyla farkındalık çalışması yaptılar. Bu çerçevede trafiğin en yoğun olduğu yerlerden birisi olan Kuyumcuzade Bulvarı’nda toplanan bisiklet kulübü üyeleri üzerinde “Bisikletime dokunma. Benim kaportam belli. Trafikte bizde varız” yazılı pankartlarla asfalt zemine yatarak trafiği 1 dakikalığına durdurdular.

FARKINDALIK İÇİN FARKLI ETKİNLİK

Düzce 1 dakika boyunca diğer sürücülerin dikkatini çekmeye çalışan bisikletliler kulübü üyeleri adına konuşan Düzce Bisiklet Kulübü Başkanı Birol Aksu “Bisiklet konusunda trafikte olan herkesin ilgisini çekmek istedik. Trafikte böyle bir kültür oluşmadı. Trafikte bizi görmüyorlar, pek önemsemiyorlar. Bununla ilgili olarak yaralanma ve ölümler oluyor. Bununla ilgili olarak farkındalık oluşturmak istedik. Bu eylemin herkes tarafından dikkate alınması lazım. Yolu kapattık ama kısa bir süre kapattıktan sonra açtık. Trafikte gerçekten bizi görmeleri lazım” dedi.

 

 


Editör: E. TAYHAN