SİZ HİÇ BÖYLE DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ OLDUMU?

  • 23.06.2022 21:33
  • (1)

Başlık sizi şaşırtmasın! Zira başlıktan farklı bir şeyler kaleme almaya çalışacağım.

İFLAS EDEN TÜCCAR ESKİ ALACAK DEFTERLERİNİ KARIŞTIRIRMIŞ atasözümüzü sanırım duymayanımız bilmeyenimiz yoktur.

İnsanoğlu yaşadıkları, beklentileri vb. ağırlıklı olarak düşünce odaklı duygusal bazı kararlar alabilir kafasında. Sanırım hepimizde alıyoruzdur. Almışızdır. Doğru mudur? Aldığımız ve alacağımız bu kararların bir faydası var mı dır?  Yok mu dur? tartışılabilir bir durumdur. Ben bir bütün olarak kişinin kendini duygusal tatmin etmesi olarak görüyorum.

İSTATİSTİKLER- ÖNGÖRÜLER- BEKLENTİLER.  Sizler hiç zaman zaman böyle şeyler kurdunuz mu kafanızda bilmiyorum. Ben kurdum , kuruyorum. Muhtemelen de isim değişiklikleri ile kurmaya da devam edeceğim. Aslında bir istatistikçi değilim. Bu manada bir eğitim falan almadım. Kendimce değerlendirmeler yaptım diyelim.

Neler mi var istatistik tablomda?: Ben elimden geldiğince net bir tablo çizeceğim ama bu tabloyu siz kendi açınızdan genişletebilirsiniz. Ana başlıklar altında sunduğum seçenekler tamamen kendi bakış açım çerçevesinde kurguladığım değerlendirmelerim dir ki siz bu şablonu kendinizce genişletebilirsiniz.

Benim de herkes gibi bir çalışma hayatım, iş ilişkilerim, evlilik hayatım, aile ilişkileri, kuralları, sosyal yaşamım , arkadaş ilişkilerim oldu elbette. Bu süreç içerisinde herkesin yaşayabileceği mağduriyetler bende yaşadım. Haksızlıklara uğradım. Yaşam kalitemde üçyüzaltmış derecelik değişiklikler yaşadım. Öncelikle yaşam felsefem ve inançlarım doğrultusunda SABIR   birinci öncelikli sağdıcım oldu. Hani yol haritamdaki pusulam diyebilirim. Durumu böyle özetlemiş olsam da zaman zaman altta sıralayacağım soruları sordum kendime cevaplar aradım. Genel sentez sonuçlarına kendi açımdan baktığımda çoğunun karşılığı, cevabı vardı ve bu benim için yeterliydi diye geçirdim içimden. Ama maalesef kafam da ‘’ o acaba olurmu?’’ diye ikilemde kaldıklarım da olmadı diyemem. İşte o ikilemde kalışlarım önsezilerimin bana fısıldamasaydı. Sonra defalarca düşündüm listelerimin üzerine ve dediğim gibi verdiğim kararlar (fısıltıları da dikkate aldıklarım dahil) isabetliydi.

Değerli okurlarım, dostlarım, akrabalarım, arkadaşlarım soruları görünce acaba ben bu gurupta varmı yım sorusuyla kafanızı meşgul etmeyin. Zira okuyarak öğrendiğim kadarıyla kişi aşağı yukarı kendisinin nerde olduğunu bilecek  öngörüye sahipmiş

İŞTE KENDİMCE SORDUĞUM O SORULAR:

1-      Bütün detayları göz önüne alarak  Affedemeyeceğin, hakkını helal etmeyeceğin kimler var hayatında? (Aslında hümanist yapım inanca dayalı karakter yapım bu soruda hiç zorlanmadı diyebilirim. Zira genelde affedici bir insanım, en kötü ihtimalle dediğim gibi inancım gereği ki  bu manada gerekçelerim çok. En çok sığındığım ‘’ sen affet ki yaradan da seni affetsin’’ hadisi şerifi inanarak etkilenip uyguladığım bir davranış şeklimdir. Dolayısıyla ‘’ kimsenin zerre kadar dahi hakkını kimsede bırakmayacağını vaad eden yaradanıma inancım sonsuz olduğu için ALLAH (C.C.)A havale ederek bu sorumluluktan çoğu zaman razı olarak sıyrıldığımı söyleyebilirim. Genelde insanların ikinci bir şansı olmasına inananlardanım ve bu şansı veririm onlara.

2-      Kimlerin  vefat etmiş olması duygusal olarak sana çok fazla bir şey ifade etmez? (maalesef adları bende kalsın ama böyle bir portföy de oluştu kafamda)

3-      Kimler için  ne kadar fedakarlık yapabilirsin?( burada ölçü ilk düşündüğüm şekliyle kim için ölümü bile göze alabilirsin?  Di ki  farklı alternafleri siz düşünün diye size bırakıyorum) Burada da sanırım duygusallık ağır basarak öncelikle aile bireyleri yer alırken VATAN için de hiçbir fedakarlıktan kaçmayacağımı net söyleyebilirim.

4-      Olağanüstü durumlar gelişti ve onun için bir şeyler yapman lazım( yani bunu yaşarken hangisinin olduğunun önemi yok organ bağışı olarak düşünmüştüm) Başta aile bireyleri olmak üzere  çocuklar bebekler gibi bir sıralama yaptım içimden.

5-      Kaç dostun, arkadaşın  ‘’ hazırlan seni almaya geliyorum ‘’ dediğinde nereye? Niçin demiyeceğiniz kaç kişi var hayatınızda?

6-      Bir üstteki sorunun tersini düşünün ‘’ hazırlan gidiyoruz’’ dediğinde sana nereye niçin demiyecek kaç dostun arkadaşın var hayatında?

7-      ‘’ Çayı koy geliyoruz’’ ya da ‘’ Çayı koydum bekliyoruz’’ dediğinde buna icabet edebilecek kaç kişi var hayatınızda?

8-      Ve bu portföyün olmasa olmazı ? VEFA- VEFASIZLIK VB.( BUNUN İÇİNİ DE LÜTFEN SİZ DOLDURUN.)

 

Kim içinden ne alır nasıl değerlendirir bilmem ama en azından bir düşünün derim

Yabancı bi felsefi söylem şöyle der ‘’ÖYLE YAŞA Kİ ÖLDÜĞÜNDE TABUTÇUN BİLE YAS TUTSUN’’ mananın derinliği içinde önemli bir söz diye düşünüyorum ve bende tüm samimiyet ve içtenliğimle ‘’ RABBİM CÜMLEMİZİN KARŞISINA HAYIRLI İNSANLAR ÇIKARSIN’’ dilek ve temennilerimi ekliyorum.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Şaban Beyler
    Şaban Beyler
    25.06.2022 19:30

    Bu konularda istatistik yapmak hiç aklıma gelmedi

Resmi İlanlar